Terra Acustica, festival akustične muzike

 

Prvi festival akustične muzike u Kikindi “Terra Acustica” održan je u prostoru internacionalnog simpozijuma Terra (stari pogon II, Danila Kosića bb) 22. jula sa početkom u 21 čas. U takmičarskom delu su nastupili: Anita Iličić, Van Radovan Petrović, Vladimir Dobrijević Dobrija, , Nikola Zenk Repac, Vladimir Sedljak Kreca, By Me A Star On The Boulevard.

Tročlani žiri u sastavu: Šandor Melank, predsednik žirija – arhitekta i akustični bluz muzičar, Nenad Miladinski Kele, organizator festivala Kikindsi kratki metar i Nenad Šoškić, dekan cetinjskog fakulteta likovne umetnosti, izabrali su pobednike u sledećim kategorijama:

Anita Iličić – nagrada za najbolju pesmu

Vladimir Dobrijević Dobrija – nagrada za najbolji tekst

Nikola Repac – nagrada za najbolje izvođenje

Pobednicima je uručena unikatna statueta izrađena u ateljeu Terra od strane vajara Jovana Blata.

U revijalnom delu, uz gostovanja učesnika festivala, su nastupili akustični trio DrvoTruo.Više o projektu Terra Acustica:
Projekat „TERRA Acustica – festival akustične muzike“ je zamišljen kao jednodnevni muzički događaj takmičarske forme. Okuplja do10 bendova/izvođača/kantautora iz Kikindske opštine, a održava se za vreme trajanja internacionalnog simpozijuma Tera. Svim izvođačima se isplaćuje nadoknada u vidu vaučera za kupovinu muzičke opreme. Žiri fesitvala na kraju odabira najboljeg izvođača, tekstopisca i najbolju pesmu, kojima će biti uručena unikatna statueta izrađena u ateljeu Tera. Uslovi za učešće su da je bend iz kikindske opštine, da ima ber jednu autorsku pesmu i da može kvalitetno da nastupi u trajanju od 20minuta. Cilj projekta je da se objedine muzička i likovna umetnost, odnosno prirodni materijali kao medijumi umetničkog izražavanja (u ovom slučaju glina, terakota i drvo i sl.) i time upotpuni i obogati prateći program simpozijuma Tera kao i turistička ponuda naše opštine.Ovaj projekat su podržali svi kikindski muzičari koji se bave akustičnom muzikom kao i umetnički savet CLPU Tera.