Fotografije Nebojše Bošnjaka u Galeriji Terra

U geleriji Terra je u sredu, 27. marta u 19 časova pred mnogobrojnom publikom iz Kikinde kao i gostiju iz Zrenjanina, Novog Sada i Beograda otvorena je prva samostalna izložba fotografija “Lica i litice” , kikinskog alpiniste Nebojše Bošnjaka. U naredne dve nedelje posetioci galerije Terra moći će da uživaju u pejzažima vrhova Anapurne, Kilimanžara, Himalaja, dok će kroz portrete tamnošnjeg stanovništa posetioci moći da dožive mirise, boje i mistiku Azije i Afrike.

Uvodnu reč imao je Vladimir Dobrijević : “Istinsku lepotu ovih predela oličenih u visovima i priče koje zrače sa lica ovih ljudi, zahvaljući ovim fotografijama možemo samo naslućivati, dok je onaj ko je bio tamo imao tu privilegiju da ih doživi u svoj izvornoj neiskvarenosti i neposrednosti. U slikama ovih lica i litica nije zarobljeno trajanje već samo pogled posmatrača kojim nam je postao dostupan makar delić ovih na izgled nestvarnih i nedokučivih predela koji svojim postojanjem relativizuju naše poimanje vremena, prostora, smisla i egzistencijalnog cilja...

Tek kad se popneš gore vidiš koliko si u stvari mali” – ovom rečenicom Nenad Bošnjak je otvorio izložbu.

Nebojša Bošnjak (1962.) , doktor veterinasrke medicine, alpinista. Alpinizmom se bavi zadnjih desetak godina,a za to vreme je bio na vrhovima Kilimandžara, Elbrusa, Ararata, Damavanda, Mon Blana, Gran Paradiza i mnogih drugih. “Lice i litice” je njegova prva samostalna izložba fotografija, a do sada je izlagao svoje fotografije na mnogim grupnim izložbama.