Počela “Terratorija VII” !

U ponedeljak 5. maja počela je sedma po redu Terratorija – “side project” vajarskog simpozijuma Terra. I ove godine Terratorija je organizovana i realizovana kroz saradnju Centra za likovnu i primenjenu umetnost “Terra” (Kikinda) i SO Stari Grad (Beograd). Koordinator projekta je prof. Marko Lađušić, predavač na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
U naredne tri nedelje u prostoru ateljea Terra boraviće i stvarati studenti umetnosti beogradske Likovne akademije, Fakulteta primenjenih umetnosti, novosadske Akademije umetnosti, Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, a pridružiće im se i studenti iz Engleske i Italije. Učesnici projekta Terratorija posetili su sa svojim profesorima i manjež bivše kikindske kasarne – budući Muzej Terra.

Cilj projekta je, pored pružanja nesvakidašnje prilike studentima i umetnicima mladje generacije da u terakoti realizuju skulpture većih dimenzija, stvaranje neposredne komunikacije umetnika i grada intengrisanjem skulture i urbanog prostora.
U tom cilju skulpture nastale na ovogodišnjoj Terratoriji biće izložene avgusta u centru Beograda, dok će nekoliko skulptura posle beogradske izložbe biti trajno izložene u parku kikindske bolnice.