“LETNJA BOMBONJERA”, koncert solo pesama i arija u ateljeu Terra

U utorak 21. jula 2015. godine, sa početkom u 20 časova,  u okviru pratećeg programa 34. Simpozijuma Terra, u inspirativnom ambijentu ateljea Terra održan je koncert solo pesama i arija pod nazivom “LETNJA BOMBONJERA” u izvođenju operske pevačice Mirjane Pantelić i pijaniste Armanda Zbašnika. Brojni kikinđani koji su se odazvali u velikom broju su imali prilike da uživaju u delima Bramsa, Pučinija, Dvoržaka, Griga, Konjovića i drugih poznatih kompozitora.

Mirjana Pantelić,sopran

Završila osnovne i magistarske studije  na odseku solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Profesionalno školovanje nastavlja na muzičkom konzervatorijumu Benedeto Marčelo u Veneciji,  gde završava specijalističke studije  na odseku opersko pevanje. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima i stipendije ambasade  Kraljevine Norveške u Beogradu. Usavršavala se kod profesora: Sona Ghazarian (Austrija), Jürgen Glauss (Nemačka), Cristina Mantese (Italija). U Operi Narodnog pozorišta u Beogradu ostvarila  je uloge u operama: Pokondirena tikva -Logara, Đani Skiki  i  Sestra Anđelika-Pučinija, Tajni brak- Čimaroze. U Teatru Malibran u Veneciji nastupa u operama: Bračna menica i Svilene merdevine – Rosinija. U Martelagu (Italija) nastupa u Mocartovoj operi Tako čine sve. 2014. na poziv kompozitora Luca Mosca nastupa u premijernom izvođenju opere Igra vetra i meseca u Palati  Pizano u Veneciji. Saradjuje sa eminentnim dirigentima: Giovanni Battista Rigon, Maurizio Dini Ciacci i Francesco Erle i rediteljima: Francesco Bellotto, Bepi Morassi i Enzo Dara. Ušestvuje kao solista  u izvođenju Mendelsonove scenske muzike- San letnje noći u Fondaciji  Đorđo Ćini, Venecija. Aktivno učestvuje u izvođenju savremene muzike  i nastupa u kamernim ansamblima. Saradnja sa pijanistom Armandom Zbašnik započinje u toku studija u Veneciji i nastavlja se brojnim koncertima u Italiji, Hrvatskoj i Srbiji.

Armando Zbašnik, klavir

počinje da svira klavir sa 10 godina u rodnom gradu Crikvenici (Hrvatska). Dalje školovanje nastavlja sa prof. Tatjanom Denisjuk (Ukrajina). Trenutno je na završnoj godini studija na Konzervatorijumu Benedeto Marčelo u Veneciji, na odseku klavir u klasi profesora Gabrielea Vianella. Na konzervatorijumu  aktivno učestvuje u korepeticiji pevača kao i instrumentalista. Od kamerne muzike, u repertoaru ima najčešće duo, za koji se najradije odlučuje  izvodeći dela Šopena, Lista, Bramsa, Rahmanjinova. Sviranje na orguljama pohađa u riječkoj Nadbiskupijskoj školi za crkvenu muziku, osnovanoj od maestra Giovannija Geracija, pod pokroviteljstvom Papinskog instituta za crkvenu muziku  iz Rima. Nakon toga u Veneciji nastavlja da svira orgulje uporedo sa klavirom.U toku studiranja svirao je na pijanističkim masterclassima prof. Brenna Ambrosinija (Castellón, Španija), prof. Gerlinde Otto (Weimar, Nemačka), na masterclassu violončela prof. Nielsa Ullnera (Danska)  i na masterclassu fortepiana prof. Johna Irvinga (Velika Britanija) u sklopu predmeta “čembalo i istorijski instrumenti sa dirkama”.