TerraViva Art Fest

U dvorištu ateljea Terra 14. i 15.  jula održan je 6. po redu Terra Viva Art Fest. Festival je nastao sintezom dva dosadašnja mini festivala Tera Acustica koji je gajio akustični muzički izražaj i Terra Beats&Multimedija na kom su bio rezervisan za elektronsku muziku, DJ-ing, i multimediju.

Na sceni “Luft Šupa” prvog dana festivala nastupi su trajali duže od pet sati i publika je mogla da uživa u bendvima:

MaraQya /Beograd/balkanski neo-soul, R&B, hip hop, Milan Petrović Quartet /Beograd/- jazz, Uh Ah Oh /Kikinda/ –  melanholični flower power pop rock, Vladimir Dobrijević /Kikinda/ – banatski storytelling, Nikola Milošević /Zaječar/ – blues, country, storytelling i Izet Medošević /Rijeka, Hrvatska/ – punk, rokenrol, amerikana.

Drugo veče festivala bilo je predviđeno je elektronsku muziku u okviru koje su nastupili DJ-eve Ras Milenko, Slowhands, Goldman & Furashi iz Novog Sada i Gigatron Selecta kao domaća podrška. Pored muzičkog programa održala se i prezentacija umetnika učesnika Simpozijuma terra 2017 gde su se predstavili Karen Maher iz Perua, Ilija Šoškić iz Italije, Tagir Subhankulov iz Rusije te Igor Smiljanić, Dragan Vojvodić i Davor Dukić, svi iz Srbije. Vizuelni ugođaj bio je upotpunjem video radom “Morphing” kikindskog umetnika Aleksandra Joksimovića.

Ulaz na obe večeri festivala bio je besplatan.

Kao poslednji u nizu julskih muzičkih događaja na Teri u  četvrtak, 20. jula na programu je koncert klasične muzike Gudačkog kvarteta Panonia iz Zrenjanina. Ulaz je takođe besplatan.