Otvorena izložba akademskog umetnika Nebojše Lazića

U petak 1. decembra u galeriji Terra u 19h uprličeno je otvaranej izložbe portreta akademskog umetnika iz Novog Sada Nebojše Lazića.
“Portreti na grafikama Nebojše Lazića predstavljaju poznate ličnosti koje su obeležile dvadeseti i početak dvadeset prvog veka, a koje su izgubile život nekim nasilnim činom: atentatom, pogubljenjem, ubistvom i sl. Većina njih su zadužila čovečanstvo svojim revolucionarnim, političkim, progresivnim i humanističkim radom (Martin Luter King, Benazir Buto, Če Gevara, Indira Gandi, Džon Kenedi, Bob Kenedi, Salvador Aljende, Pančo Vila, Ana Lind…), ali su tu i oni čije ime će svetska istorija pamtiti po zlu (Osama bin Laden, na primer)….”

U pratećem programu nastupio je mash-up trio Ivica Hendrix and Crew. Izložba je otvorena do 22. decembra.

Nebojšа Lаzić je diplomirаo (1992), mаgistrirаo (1996) i doktorirao (2015) nа Fаkultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Nаkon dvogodišnje specijаlizаcije nа Tаmаrind institutu zа litogrаfiju pri Univerzitetu Novi Meksiko, SAD, stekаo je zvаnje Mаster Printera (1995). Od 2015. godine radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao stručni saradnik na Odseku za crtanje.
Učestvovаo je nа brojnim grupnim i sаmostаlnim izložbama u Italiji, Švedskoj, Nemačkoj, SAD, Turskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori, Austriji i Srbiji.