Izložba “Priroda i društvo” Branislave Brandić

U petak 19. januara u 19h u Galeriji „Terra“ je otvorena multimedijalna izložba pod nazivom „Priroda i društvo“ autorke Branislave Brandić, mlade fotografkinje iz Kikinde.

Koncept izložbe „Priroda i društvo“ sastoji se iz više medija, a kako autorka kaže svaka fotografija ima svoju zasebnu priču, scenu u kojoj se prikazuje jedna od dve strane. Ovo je druga samostalna izložba Branislave Brandić, koja ističe da je želela da ovaj projekat ima neku poruku i ulogu.

“Zanima me ekologija i smatram da nije dovoljno zastupljena u svemu. Iz tog razloga sam uradila dve strane, jednu koja pokazuje duboku povezanost ljudi sa prirodom, i drugu koja govori o nezainteresovanosti i zanemarivanju prirode.” – ističe Brandićeva.

Fotografije su snimljene u okolini Kikinde, krajem protekle godine. Osim fotografija na izložbi su predstavljeni i instalacija, koja pokazuje važnost reciklaže kao jednog od vidova zaštite životne sredine, i video koji objedinjuje fotografije.

Branislava Brandić rođena je 1990. godine u Kikindi. Završila je Primenjenu fotografiju na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu kao najbolji student grafičkog odseka. Učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama, dok je „Priroda i društvo“ njena druga samostalna izložba. Dobitnica je nekoliko nagrada za najbolju primenu fotografije. Osim fotografijom i videografijom, bavi se i grafičkim dizajnom.

(tekst:amiradio.rs, foto: Igor Grandic)