Predstavljanje novog studijskog programa specijalističkih akademskih studija skulpture u terakoti na Sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu

U petak 9. marta na štandu Muzeja Terra na Novosadskom sajmu prezentovan je novi studijski program specijalističkih akademskih studija skulpture u terakoti, koji će se odvijati  u saradnji Akademije umetnosti Novi Sad i CLPU Terra od jeseni ove godine. Studijski program su prisutnima predstavili dekan AUNS Siniša Bokan,  šef Katedre za vajarstvo Departmana likovne umetnosti Slavko Živanović, redovna profesorka Departmana likovne umetnosti Bosiljka Zirojević-Lečić i menadžer CLPU Terra Vladimir Jovićević.

Novoakreditovani studijski program, pod nazivom Skuptura u terakotipodrazumeva jednogodišnje studije drugog nivoa, koje se upisuju nakon završetka master akademskih studija vajarstva. Program je akreditovan u okviru Katedre za vajarstvo, Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti Novi Sad, a realizuje se u saradnji sa Centrom za likovnu i primenjenu umetnosti Terra. Nastava će biti realizovana većim delom u Kikindi, u Ateljeu i Muzeju Terra, koji svojim sadržajem i optimalnim prostorno-tehnološkim uslovima garantuju visoke domete. Studenti koji uspešno završe studije dobijaju titulu specijaliste likovne umetnosti.

Cilj studijskog programa je da se kroz usvajanje teorijskih i praktičnih vajarsko-tehnoloških znanja u oblasti medija terakote edukuju samostalni likovni umetnici kao kompleksne i slobodne umetničke ličnosti, društveno odgovorne, sposobne da se samostalno bave umetničkim stvaralaštvom.