Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović posetili Terru

Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine, i ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, danas su posetili Atelje “Tera”. U pratnji Pavla Markova, gradonačelnika Kikinde, i direktora Centra za likovnu i primenjenu umetnost “Tera”, Slobodana Kojića, oni su obišli i u svetu jedistven muzej terakote, koji se nalazi u adaptiranom manježu nekadašnje kasarne:

– Izražavam posebno zadovoljstvo što su naši gosti mogli da se uvere koliko je bilo značajno da pokrajinska i republička vlada podrže “Teru” i projekat koji smo pre nekoliko godina nominovali kao jedan od prioritetnih iz oblasti kulture. Ovaj projekat, u kulturnom i materijalnom potencijalu, nadilazi Kikindu i zaista je od nacionalnog značaj u svakom smislu – precizirao je Markov. Predsednik Vlade Vojvodine, Igor Mirović, naznačio je da kultura ne stanuje samo u velikim gradovima poput Beograda, Novog Sada i Niša:

– Učinićemo više narednih godina, u finansijskom i svakom drugom smislu, da pomognemo ovakvim institucijama kulture. Fascinirani smo umetničkim odrazom koji ovde svako može da vidi. Podizaćemo i finansijki obim podrške insititucijama kulture – poručio je Mirović. Ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, saopštio je da nakon otvaranja Muzeja “Tera” postoji još brojni neiskorišćeni potencijali:

– Otvaranjen muzeja je završena “akušerska faza”, a sada počinje njegov život. Predstoje brojne aktivnosti. Ministarstvo kulture čestita na volji, entuzijazmu i uloženom ličnom trudu da dođemo do ove tačke. Ovo je dobar primer realizacije sredstava konkursa “Gradovi u fokusu” – rekao je Vukosavljević.

(izvor: KikindaOnline)