Otvaranje Prve Izložbe Članova Foto Kluba Terra. 23. januar 2020.

 24. јануар 2020. | 11:13  22:56 | Извор: РТВ (Лидија Вучковић)

Прва групна изложба чланова Фото клуба “Терра” у Кикинди

КИКИНДА –

У кикиндској Галерији “Терра” отворена је прва групна изложба чланова Фото клуба “Терра”. Био је ово повод да се на једном месту нађу радови како фотографа професионалаца, тако и оних који себе сматрају аматерима, али који воле фотографију и желе више да је истражују. Прва изложба уједно је представљала и оснивачку скупштину Фото клуба, који ће, како је најављено, у наредном периоду организовати различите активности за све љубитеље фотографије.

...

Чланови новооснованог Фото клуба “Терра” у Кикинди различитих су генерација и интересовања. Оно што их спаја је љубав према фотографији. За професионалне ауторе, попут Браниславе Брандић и Владимира Петровића ово је, како кажу, један од најлепших догађаја у каријери.

кикинда, излозба

РТВ (Александар Курбалија)

Бранислава Брандић, фотографкиња из Кикинде истиче:

“Мислим да је ово једна лепа прилика да се сви ми као чланови клуба боље упознамо, да разменимо искуства и да поделимо стечено знање, као и да локалној заједници представимо нешто, да мало побољшамо културни садржај у Кикинди и да се можда створи нека нова генерација креативаца.”

“Ја се надам да ћемо привући младе људе да се баве фотографијом. Не морају да буду професионалци, нити да имају неку озбиљну опрему. Сви смо кренули од неких скромнијих ствари. Ко се заинетересује, временом ће набавити нешто добро, ново и квалитетно”, каже Владимир Петровић, фотограф из Кикинде.

Фото клуб “Терра” отворио је врата и онима који се баве неким другачијим занимањем, али желе уче о фотографији. Тако је пољопривредник Милорад Шибул постао један од чланова и спојио наизглед различите афинитете.

 Милорад Шибул, пољопривредник и фотограф-аматер напомиње:

“Ове фотографије су неки банатски, пољопривредни мотиви, које ја сусрећем свакодневно кроз одлазак у атар. Имам пуно оваквих фотографија у својој колекцији. Њих сам изабрао, послао и оне су изложене.”

За Центар за ликовну и примењену уметност “Терра” ово је нови вид подршке стваралаштву, али и понуда мало другачијег садржаја Кикинђанима, каже Игор Гранић из “Терре”.

“То је нешто што је на неки начин фалило овом граду дуго. Постоје разни клубови. Клуб је скупина људи који су организовани око неког заједничког циља, а циљ је овде да се зароби магија тренутка, што је фотографија”, каже Игор Грандић, ЦЛПУ “Терра”.

Фото клуб “Терра” тренутно броји 25 чланова. У плану им је да у наредном периоду, кроз изложбе и радионице, популаришу овај вид уметничког стваралаштва