• 10/07/2022

Sanja Tomašević, Danijela Anđelković, Miodrag Vargić: “Odaberi mesto”

U subotu 10. septembra u salonu muzeja Terra otvorena je grupna autorske izložbe akademskih umetnika iz Beograda Sanje Tomašević, Danijele Anđelković i Miodraga Vargića pod nazivom „Odaberi Mesto“

ODABERI MESTO
Koje god mesto da odaberete zakoračivši u prostor ove izložbe pratiće vas tok postavljenih pitanja ali ne brinite svi vode do odgovora tj. saznanja: o sebi / monolog, o onom drugom / dijalog, o ljubavi i ranjivosti / spajanje i jedinstvo, o identitetu odnosno autentičnosti / otpuštanju veštački nametnutih potreba, o slobodi i prepuštanju / promenu!
Prostirujući se po zidu, po podu prelazeći i protežući se jedni na druge predstavljeni umetnički radovi svojom interaktivnošću navode posmatrača da sagleda prostor, iz više slojeva. Ujedno izložba je poziv da svoj “cover photo” prepustite trenutku istine kome svedočite stoga dobro došli na teritoriju ljubavi / umetnost.

Verica Nemet, istoričarka umetnosti

Izložbu možete pogledati u radno vreme muzeja 

 

Katalog izložbe:

Istog dana sa početkom od 19h, kao preteći događaj izložbe u saradnji sa našim partnerima „Kikindska pivara Drozli“ zajednički organizujemo u aneksnoj zgradi muzeja, budućoj suvenirnici i lounge baru „Akumulatorska stanica“, neformalni razgovor sa umetnicima uz degustaciju Drozli napitaka sa posebnim akcentom na novo pivo – kikindski Specijal od Ludaje.

Foto: Terra




Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra