• 11/09/2021

Minister of Culture and Public Information, Maja Gojković, visited Center Terra

U subotu 11. septembra, ministarka kulture i javnog inforimisanja Maja Gojković posetila je objekte ateljea i muzeja Terra u Kikindi.

“Obilazak Centra za likovnu i primenjenu umetnost Terra u Kikindi. Ovaj jedinstveni centar kulture poznat je po internacionalnom simpozijumu skulpture velikog formata u terakoti.” – navodi se u objavi Ministarstva.

Ministarstvo kulture i inforimisanja  podržava aktivnosti u oblastima savremenog stvaralaštva i zaštite kulturnog nasleđa Republike Srbije od samog osnivanja centra Terra. Sredstvima Ministarstva kulture i informisanja, do kraja 2021. realizovaće se sledeći projekti: Reorganizacija i optimizacija depoa po Re-Org metodi i 3D fotogrametrija skulptura iz kolekcije Terra u sklopi kontinuiranog projekta digitalizacija skulptura iz kolekcije muzeja Terra. Nedavno završeni 4o. Internacionalnio simpozijum Terra je sufinansiran sredstvima Ministarstva, a konkurskom Gradovi u fokusu 2021, gradu Kikidndi je opredeljeno 5miliona dinara za početak rekonstrukcije stare sušare za crep u smeštajni prostor.

Contact us

Center for Fine and Applied Arts Terra