OTVOREN KONKURS ZA IZLAGAČKU 2023. GODINU

Ustanova kulture Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra, Kikinda raspisuje Konkurs za izlaganje samostalnih i grupnih izložbi u okviru godišnjeg programa u 2023. godini. Prihvataju se konkursni predlozi u svim oblastima likovnih i umetnosti proširenih medija a pravo učešća imaju svi akademski umetnici iz oblasti vizualnih i multimedijalnih umetnosti, kao i grupe / udruženja likovnih umetnika. Konkursni materijal se može dostaviti, uz naslov – “Prijava na konkurs za izložbeni program 2023 (ime i prezime)”, isključivo elektronski na e-mail adresu: verica.nemet@terra.rs  najkasnije do 9. decembra 2022, 23:59h.

Konkurs traje od 08.11 – 9.12.2022. 

Naknadno poslate prijave neće biti uzete u razmatranje. 

Takođe, mole se umetnici da na konkursu učestvuju sa konkretnim-gotovim projektima koje bi izlagali u našim izalgačkim prostorima.

Dostavljene prijave razmatraće Umetnički savet koji čine:  

1.mr Slobodan Kojić, magistar vajarstva, osnivač i direktor CLPU Tera

2.Verica Nemet, kustoskinja-istoričarka umetnosti, CLPU Tera

3.dr Sanja Kojić Mladenov, muzejski savetnik MSUV, Novi Sad

4.dr um Igor Smiljanić, akademski vajar, viši stručni saradnik na Akademiji umetnosti, Novi Sad

5.Sava Stepanov, samostalni likovni kritičar, Novi Sad

Prijava na konkurs

U nastavku možete preuzeti detaljni tekst konkursa sa uslovima učešća, prijavnim formularom i prilozima. MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROČITATE TEKST KONKURSA PRE POPUNJAVANJA I SLANJA!

2023 KONKURS I PRIJAVA ZA IZLAGACE EDIT (PDF)

2023 KONKURS I PRIJAVA ZA IZLAGACE EDIT (WORD)

Rezultati će biti poznati najkasnije do tekuće godine i objavljeni na zvaničnoj internet stranici CLPU Terra www.terra.rs kao i zvaničnoj Facebook i Instagram stranici.

Pri predlaganju izložbe za postavku, uzeti u obzir dimenzije naša 3 različita izložbena prostora koji se nalaze na dve lokacije u Kikindi – Galeriji Terra (Trg srpskih dobrovoljaca 25) i Muzeju Terra (Stevana Sremca bb) čije osnove dostavljamo u prijavnom formularu

Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra