• 07/10/2022

Muzej Terra na Art Market-u u Budimpešti

Muzejski kvart / Art Market Budapest 2022 / Muzej Terra

Međunarodna stručna javnost i ljubitelji umetnosti imali su prilike da se na ovom internacionalnom sajamu umetnosti u Budimpešti u Balna centru (Art Market Budapest) upoznaju sa delom srpske umetničke scene kroz nastup galerija i kulturnih institucija koje imaju profilisane programske koncepcije i predstravljaju umetnike koje zastupaju.

Budući da Art Market Budapest predstavlja vodeći događaj za oblast savremene umetnosti u regionu, pored izlaganja galerija predstavio se rad kulturnih institucija u Srbiji – Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra, Muzej savremene umetnosti u Beogradu i Muzej savremene umetnosti Vojvodine.

Sajam je bio u znaku Srbije i srpskih umetnika, jer je našoj državi ove godine pripala čast da bude počasni gost ove važne manifestacije za savremenu umetnost. Tome u prilog govori i činjenica da je 11. po redu Art Market Budapest otvorila upravo potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Republike Srbije, Maja Gojković.

Manifestaciju pod nazivom “Most Srbija” koju realizuje Asocijacija umetničkih galerija Srbije (AUGS) uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, pored devet izlagača, obuhvatala je i prezentacije više umetničkih projekata i nezavisnih inicijativa, izložbu savremene srpske fotografije, predavanja, panel diskusije i performanse.

Posebnu celinu predstavljao je muzejski kvart u okviru koga je Muzej Terra imao svoje mesto odnosno video prezentaciju kao i prezentaciju Monografije Muzeja odnosno jedinstvene kolekcije skulptura u terakoti.

Foto: Terra




Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra