• 25/09/2024/

  • Atelje TERRA

Radionica u ateljeu TERRA

U okviru Svetskog dana jezika u organizaciji Reporting Diversity Network podržanog od strane Evropske unije, SMART Balkans, Center for Research and Policy Making (CRPM), Institute for Democracy and Mediation (IDM) u Ateljeu Terra u sredu 25 septembra održana je trening radionica u glini sa predstavnicima medija sa fokusom na aktuelne teme: ljudska prava, diskriminacija, borba protiv govora mržnje, polni identitet i seksualna orijentacija.
Polaznici radionice su u pripremljenim glinenim pročama upisivali pojmove vezanim za temu radionice i aplicirali razne  motive. Pre same radionice u glini uvodne govore su održali Thorsten Afflerbach, čelnik odeljlenja za inkluziju i programe antidiskriminacije u Savetu Evrope, Jelena Kotević, Šefica Odseka za saradnju i evropske integracije i komesarka za zaštitu i jednakost i Svetlana Rakić, viša referentkinja za projekte u okviru sektora borbe protiv diskriminaciju i promociju različitosti u Srbiji u Savetu Evrope.
Radionicu u glini vodili su Ljubiša Nikolić, Igor Smiljanić i Igor Grandić, umetnici zaposleni u Centru Terra kao i Sonja Beloš i Nikola Gajić, mladi umetnici iz Kikinde, saradnici Centra Terra.
Nakon radionice, glinene ploče će biti osušene i ispečene u pećima Centra Terra nakon čega će se u vidu zidnog kolaža postaviti u prostoru Saveta Evrope u Beogradu.

WORKSHOP

ATELIER TERRA




Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra