Rastislav Škulec

Srbija

Biografija

Rastislav Škulec

Link Link Link YouTube YouTube

Rođen 1962. godine u Lugu, Škulec je diplomirao 1989. na Akadmiji umetnosti u Novom Sadu, na slikarskom odseku u klasi profesora Jovana Rakidžića. Jedan je od osnivača Centra za kreativno angažovanje mladih Žuta kuća krajem 80-ih, a sa Zoranom Pantelićem osnivač je grupe Apsolutno skulpturalno, koja je delovala od 1990. do 1993. Formirao je koncept Apsolutno frakcija 1996. Potom se povukao sa scene, a od 2000. godine povremeno ima javne umetničke nastupe.

Između ostalog, 2013. izlagao je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu. Izložba “Remix, Refresh, Restart”, čija je kustoskinja Suzana Vuksanović, bila je svojevrsna retrospektiva Škuleca, a obuhvatila je skulpture, instalacije i druge radove nastale od 1988. godine. Povodom te izlozbe Škuleca, MSUV je objavio i dvojezičnu monografiju koja, pored studijskog teksta Suzane Vuksanović, sadrži i obiman intervju sa umetnikom, kao i njegove ključne radove iz 80-ih i 90-ih i izbor iz nedavne i tekuće produkcije.

Škulec je član Udruženja likovnih umetnika Vojvodine od 1989. godine. Bavi se pedagoškim radom, a živi u Begeču.

Škulec je 19. dobitnik nagrade “Sava Šumanović” koju Bel art dodeljuje u saradnji sa Novosadskim sajmom u okviru izložbe Art expo.

Foto galerija

Jul 1993
Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra