dr Milena Popov

Srbija

Interdiciplinarna umetnica, teoretičarka, edukatorka. Rođena Zrenjaninka, a Njujorčanka već više od dve decenije. Osnovne i master studije slikarstva i pedagogije je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (1997), interšip u Veneciji, u Muzeju Pegi Gugenhajm i na Venecijanskom bijenalu (1999), Letnju akademiju na Amsterdamskom univerzitetu (2000), a doktorske studije iz teorije umetnosti i medija – „Odnosi biopolitike i ekoestetike u teorijama umetnosti i medija”, na Univerzitetu umetnosti u Beogradu (2013).
Dr Milena Popov je profesorka na Univerzitetu grada Njujorka. Osnivač, moderator i organizator Intelektualnog salona u Njujorku, koosnivač i član multimedijalne umetničke grupe Aufwiedersehen (sa Ksenijom Kovačević), član umetničkih udruženja, poput Internacionalne eko art mreže (International Eco Art Network).
Umetnički i naučni radovi su joj prezentovani na više od 70 grupnih i 26 samostalnih izložbi, kao i na više od 80 internacionalnih simpozijuma, panela i radionica širom sveta. Neki od umetničkih radova izloženi su u privatnim i muzejskim zbirkama, poput Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, a naučni radovi objavljeni u naučnim žurnalima i knjigama. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

Više informacija možete pronaći na veb sajtu umetnice: http://www.milenapopovnena.com/

https://listzrenjanin.com/dr-milena-popov-umetnica-bez…/

Foto galerija

Izložba u galeriji Terra, jun 2021.
Galerija Terra - umetnici


Teodora Rakidžić

Srbija

Pročitaj Više

Delia Prvački

Singapur

Pročitaj Više

Marija Jevtić Dajić

Srbija

Pročitaj Više

Mila Gvardiol

Srbija

Pročitaj Više


Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra