Terra Viva – Art Fest

Pod okriljem Internacionalnog simpozijuma Terra nastao je projekat “TERA VIVA – ART FEST” kao rezultat sinergije tamatskih događaja TerraAcustica, TerraBeats, TerraKlasika, TerraPoetika i TerraKids i uske saradnje svih događaja sa Simpozijumom TERRA.

Manifestacija se odvija kao višednevni festivalski, kreativno-istraživačko-edukativni i audio-vizuelni događaj koji okuplja pretežno mlade i neafirmisane bendove/izvođače/kantautore/pesnike koji se bave savremenom formom raznih umetničkih stilova i umetničko-edukativnim radionicama sa različitim socijalnim grupama.

Centralni deo događaja je muzički festival “TerraAcustica&TerraBeats” koji se bazira na promociji manje atraktivnih, ali opet dovoljno poznatih imena domaće i regionalne muzičke scene. U najširem smislu fokus je na rokenrolu, ali ne striktno kao muzičkom pravcu nego kao subkulturnoj društvenoj pojavi koja i dealje teži da svojim izrazom ukazuje na razne aspekte društva i njihove probleme u modernom dobu. MaraQya, Manivi, Kralj Čačka, Izet Medošević, Jelena Petošević, Katarina Pejak, Drvo Truo, Vanya con Trios, Radica Petrović, Kezz, Ubivae Soundsystem, Zlatan Goldman, Furashi, su samo neki od brojnih izvođača koji su se predstavili kikindskoj publici tokom prethodnih festivala.

Veče klasične muzike “TerraClassica” podržava mlade izvođače klasične muzike i približava ih iskustvima  nastupanja na nekonvencionalim koncertnim prostorima kao što je u ovom slučaju atelje Tera (koji je nedvosmisleno inspirativan prostor za kreativno delovanje).

“TerraPoetica”, pesničko veče, kikindskoj publici u ateljeu Tera predstavlja autore/izvođače kroz poeziju različitih žanrova.

“TerraKids”, predstavlja umetničkog-edukativni deo koji se realizuje kroz niz radionica u saradnji sa profesorima, nastavnicima, vaspitačima, predavačima kao i samim umetnicima koji u njima učestvuju.

Festival se kontinuirano održava od 2012. godine i svojim polivalentnim programom TerraViva aktivno učestvuje u povezivanju kulture sa turizmom, malom privredom, obrazovnim institucijama.

Foto galerija
Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra