• 17/09/2021/

  • Galerija Terra, Kikinda

Izložba Milutina Mićića u galeriji Terra

U petak 17. septembra u salonu muzeja Terra otvorena je samostalna izložba skulptura i slika akademskog umetnika iz Zrenjanina Milutina Mićića

“Ideja projekta je da se povežu arhetipovi i savremenost. Ratnici, veštice, vampiri i ostale ale i karakondžule su na različite načine prisutni od praistorije do današnjih dana. Potreba ljudi za njihovim delovanjem je uvek postojala. I ma koliko njihovo delovanje bilo štetno po ljudski rod, oni su upravo zahvaljujući ljudima uvek prisutni i svet do sada nije postojao i funkcionisao bez njih.
U sadašnjem trenutku, domaće i svetske moćnike vidim i doživljavam kao vampire i demone i pokušavam da ih razotkrijem u svojim delima. U širem smislu ovaj projekat je angažovanog karaktera i poziva na bunt. Taj bunt može biti bunt pojedinca, ali i organizovani bunt sa konkretnim aktivnostima i ciljevijma. Moja namera i želja je da dam novi smisao kvalitetu slobodnog mišljenja i da se omogući( ili povrati) značajnija uloga umetnika i umetnosti u društvu jer je ugrožavanje umetnosti kao nosioca novih ideja i promena u društvu prisutno več dugo i u sve dramatičnijoj formi.
Slika i skulptura, kao tradicionalne umetničke forme su sve manje prisutne u našim galerijama. Verujem da to nije dobro za umetnost. Ovom izložbom želim i da pokažem da slika i skulptura ne mogu nestati.” – ističe autor

Izložba je otvorena do 13. oktobra, radno vreme  galerije Terra je dvokratno , ponedeljak-petak 9 do 14 i 17.30 do 20 časova.

Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra