Vladimir Perić – Talent

Srbija

Biografija

Vladimir Perić – Talent

YouTube  Wikipedia 3D

Multimedijalni umetnik, prisutan na likovnoj sceni savremenog stvaralaštva u zemlji i inostranstvu punih četrdeset godina.
Jedan je od retkih umetnika čiji projekti pokrivaju ogromne vremenske periode, pa mu pojedine instalacije svesno nastaju u jasnoj ideji po petnaest, dvadeset i trideset godina. Upisan je u svetske ikone grafičkoj dizajna 20. veka, a grafiku i fotografiju studirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Profesor je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Oko dvadeset godina član je Udruženja likovnih umetnika Srbije, a od 2004. godine i član Art Directors Cluba Srbije. Na sceni vizuelne umetnosti prisutan je više od tri decenije, a njegovo stvaralaštvo može se podeliti u tri perioda – kada je izlagao pod pseudonimom „Talent”, zatim kao osnivač i član umetničke grupe „Talent Factory”, nakon čega izlaže pod vlastitim imenom i u okviru novog desetogodišnjeg projekta „Muzej detinjstva”. Pod pseudonimom Talent, Perić je izlagao svoja dela od 1986. do 1996. godine. Osnivač je i član umetničke grupe „Talent Factory” u kojoj je radio od 1996. do 2006. godine, nakon čega je započeo projekat „Muzej detinjstva” koji se formalno završio 2016. godine.
Izlagao je na više od sedamdeset samostalnih i na više od dve stotine grupnih izložbi. Dobitnik je više nagrada, a među njima je i prestižna nagrada za vizuelnu umetnost u domaćem kontekstu – nagrada novinske kuće „Politika” iz fonda „Vladislav Ribnikar” za izložbu „Made in YU”, održane u galeriji Haos, 2006.

Foto galerija

Jul 2005
Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra