loader image

Muzej Terra

Otvaranjem Muzeja „Terra” u Kikindi decembra 2017. godine u nekadašnjoj zgradi manježa kikindske kasarne, ostvarena је višedecenijska želja i plan pokretača Internacionalnog simpozijuma skulptura u terakoti „Terra” da se vajarski radovi trajno prezentuju u gradu u kojem su nastali. Ideja o Muzeju stara je koliko i sam Simpozijum, a razvijala se uporedo s konstantnim povećanjem broja skulptura koje su realizovane tokom tradicionalnih simpozijumskih okupljanja.

Pročitaj više

Specialist Studies

Since 2018, in cooperation with the Academy of Arts in Novi Sad, the Terra Atelier is the venue of a terracotta sculpture specialist study programme, a unique study programme in Europe and the world due to decades of experience accumulated during the history of the Symposium.

Read more

Muzej na otvorenom

Plan je da se zelena površina koja pripada „Terri“ pretvori u Park skulptura velikih formata. Radi se o jednoj ambijentalnoj celini u kojoj se...

PROČITAJ VIŠE

Kursevi vajarstva

U planu je pokretanje kurseva za ljubitelje umetnosti iz čitavog sveta koji žele da se oprobaju u vajarstvu (terakota, keramika, majolika).

PROČITAJ VIŠE

Edukacija

Ustanova kulture „Terra” u mesecu maju predstavlja, decenijama unazad, nastavnu bazu za studente i njihove profesore iz mnogih zemalja Evrope i sveta. Važan segment delovanja “Terre” predstavlja pedagoška...

PROČITAJ VIŠE

Contact us

Center for Fine and Applied Arts Terra