• 29/12/2021/

 • Galerija ,,Terra"

Rezultati konkursa / izabrani umetnici za izlaganje u 2022. godini

 

Kikinda, 29. januar 2021. godine –

Umetnički savet Centra za likovnu i primenjenu umetnost Terra odabrao je umetnike koji će tokom 2022. godine biti u prilici da svoje radove izlože u okviru samostalnih i grupnih izložbi u Galeriji Terra i Salonu Muzeja Terra.

Za 16 izložbi planiranih u 2022. godini, Savet je izabrao umetnike različitih stilova i generacija, što će izlagački program činiti raznovrsnim i interesantnim za stručnu i širu javnost. Njihov zajednički imenitelj su visoko postignuti likovni kvaliteti što je rezultiralo jedinstvenim stavom Umetničkog saveta prilikom selekcije i ocene prispele konkursne dokumentacije.

Umetnički savet CLPU Terra u sastavu:

mr Slobodan Kojić, magistar vajarstva, osnivač i direktor CLPU Terra, Verica Nemet, kustoskinja-istoričarka umetnosti, CLPU Terra, Sava Stepanov, samostalni likovni kritičar, Novi Sad, dr Sanja Kojić Mladenov, muzejski savetnik MSUV, Novi Sad i Igor Smiljanić, akademski vajar, doktorand likovnih umetnosti i viši stručni saradnik na vajarskom odseku, Akademija umetnosti, Novom Sadu, jednoglasno se složio da šesnaest termina za izlaganje dodeli sledećim autorima:

 1. Anna Timošenkova Baša
 2. Andreja Petraković i Tijana Dimitrijević
 3. Danijela Anđelković, Sanja Tomašević, Miodrag Vargić
 4. Delia Prvački
 5. Dušan B. Marković
 6. Jelena Janev
 7. Marija Jevtić Dajić
 8. Mila Gvardiol
 9. Milovan Dagović
 10. Mirjana Blagojev
 11. Neven Grujić
 12. Nikola Radosavljević
 13. Petar Sibinović
 14. Sanja Crnjanski
 15. Teodora Rakidžić
 16. Vojislav Pavlović

Prema utvrđenom rasporedu, u 2022. godini biće realizovano šesnaest izložbi , a svaku izložbu pratiće katalog i plakat.

Na konkurs za izlaganje u Galeriji Terra i Salonu Muzeja Terra prijavilo se 60 umetnika različitih generacija.

Konkurs za izlaganje u Galeriji Terra i Salonu Muzeja Terra trajao je do 19. decembra 2021. godine. Konkurs je preko ULUS-a, ULUPUDS-a i medija bio upućen umetnicima, članovima svih likovnih udruženja, kao i studentima završnih godina i master studija fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti. Pravo učešća na konkursu imali su svi akademski umetnici iz oblasti vizuelnih umetnosti, kao i grupe i udruženja likovnih umetnika.

 

 

Contact us

Center for Fine and Applied Arts Terra