Beata Rostas

Mađarska

Biografija

Beata Rostas je rođena u Mađarskoj, u Egeru, 16. avgusta 1979. Završila je Univerzitet umetnosti u Pečuju  2004. Njeni profesionalni uspesi nagrađivani su  Republičkim grantom i stipendijom okruga Heveš i grada Egera. Od tada je njenaskulptura  „Majka Zemlja” nagrađena 2009. godine u Srbiji na Međunarodnoj izložbi umetnika kao „Najbolja keramička plastika”, a njena velika granitna statua „Aniacska/Big Mama” osvojila je 3. nagradu u Litvaniji na simpozijumu u Vilnoji. Godine 2011. osvojila je nagradu Prima Primissima u svom okrugu.
Rostas je član najznačajnijih umetničkih društava u Mađarskoj i nekih inostranih umetničkih udruženja. Njeni radovi su predstavljeni na 19 samostalnih i 50 grupnih izložbi u mnogim zemljama.
Nakon diplomiranja radila je u Pečuju u društvima za savremenu umetnost, ali je ostavila sve iza sebe da bi se potpuno posvetila svojoj profesiji. Od 2012-2016. ona je doktorant/DLA doktora na Univerzitetu Hacettepe, odsek za skulpturu u Ankari, Turska.

Od 2004. godine učestvovala je na 41 međunarodnom simpozijumu o skulpturi, na kamenu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kini, Omanu, Iranu, Španiji, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Rumuniji, Litvaniji, Kipru, Mađarskoj, više puta  u Egiptu, Rusiji, Nemačkoj. , Turska, Češka, Slovenija, Austrija, radili su sa terakotom velikih dimenzija u Srbiji i Turskoj na simpozijumima, sa snegom u Turskoj, Ercies, i sa slamom u Turskoj i Hrvatskoj. U proteklih 12 godina isklesala je 42 velike statue na otvorenom širom sveta. Centralna tema njenih radova su veze i pročišćenje.

 

https://hu.linkedin.com/in/beata-rostas-dla-47b8479

http://www.stoneart.lt/simpoziumai/autoriai/34.html

http://beatarostas.blogspot.com/

Foto galerija

Jul 2011
Simpozijum Terra 2011 - umetnici


Valentina Dusavitckaya

Rusija

Pročitaj Više

Vladan Martinović

Srbija

Pročitaj Više

Nada Stojići

Rumunija

Pročitaj Više

Juri Tkačenko

Rusija

Pročitaj Više

Beata Rostas

Mađarska

Pročitaj Više

Isak Aslani

Srbija

Pročitaj Više


Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra