Antonio di Tommaso

Italija

Biografija

Antonio di Tommaso

WEBSITE – LINK YouTube

Antonio Di Tomazo je rođen 13. januara 1945. u Frizi (Kijeti), Italija.
Di Tomazo je 1962. godine diplomirao na Institutu za umetnost u Lancianu. Iste godine upisuje „Školu skulpture“ na Akademiji lepih umetnosti u režiji profesora Antonija Bertija i Đulija Pjeručija. Di Tomazo je završio studije vajarstva 1966, a zatim nastavio studije na Akademiji Belle Arti pohađajući kurseve slikarstva koje su predavali Primo Conti i Goffredo Trovarelli (1966 – 1969).
Di Tomazo je u Firenci pohađao ateljee i radionice vodećih umetnika kao što su Mario Moski, Arnaldo Minijati, Silvio Poloni, Kvinto Martini, Galtjero Nativi, Marčelo Tomazi, Žorio Vivarel i drugi. Radeći zajedno sa ovim veštim umetnicima, Di Tomazo je zaista razvio svoje tehnike skulpture, posebno radeći sa različitim materijalima kao što su terakota, keramika, vosak, drvo, bronza, gvožđe, gips i mermer.
Pored kreativnih aktivnosti, Di Tomazo je oduvek predavao umetnost. Di Tomazo je započeo svoju karijeru predavača umetnosti u državnim srednjim školama u Luci i Firenci. Di Tomazo je završio svoju nastavnu karijeru na Odseku za skulpturu Akademije Belle Arti gde je predavao od 1992. do 2012. godine.
Di Tomazo je predsednik skulpture Accademia delle Arti del Disegno.

Živi u Firenci i radi u svom studiju u ulici Via de’ Pepi 15r, u naselju Santa Kroče u Firenci.

Foto galerija

Jul 1989
Foto galerija


Mrđan Bajić

Srbija

Pročitaj Više

Đorđije Crnčević

Srbija

Pročitaj Više

Franc Purg

Slovenija

Pročitaj Više

Antonio di Tommaso

Italija

Pročitaj Više

Chung Bowon

Južna Koreja

Pročitaj Više

Diana Soorlikian

SAD

Pročitaj Više


Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra