Sava Halugin

Srbija

Biografija

Sava Halugin je rođen 1946. godine u Novom Kneževcu, gde je stekao osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. U Novom Sadu je 1968. završio Višu pedagošku školu, odsek za likovnu umetnost. Iste godine upisao je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, vajarski smer. Diplomirao je 1972. godine, u klasi profesora Jovana Kratohvila, a 1978. završio je postdiplomske studije i dobio zvanje magistra likovne umetnosti – vajarstva. Član je ULUS-a i ULUV-a, a 2006. godine postao je član Vojvođanske akademije nauka i umetnosti.

Učestvuje na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu od 1969. godine (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Mađarska, Francuska). Od 1979. izlaže samostalno u velikim likovnim centrima (Beograd, Zagreb, Budimpešta, Pariz…). Učesnik je nekoliko likovnih kolonija, među kojima su najznačajnije: Mermer i zvuci (Aranđelovac), Terra (Kikinda), Bakar (Bor). Njegove sklupture postavljene su u javnim prostorima mnogih vojvođanskih gradova: Subotice, Kikinde, Sombora, Novog Sada, dok mu se dela mogu naći i u kolekcijama Muzeja savremene umetnosti, Beograd, Narodnog muzeja u Beogradu, Srpske akademije nauka i umetnosti, Savremene galerije Subotica… Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Sava Halugin

Foto galerija

Jul 1986
Simpozijum Terra 1986 - umetnici


Sava Halugin

Srbija

Read More


Contact us

Center for Fine and Applied Arts Terra

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis ut ligula leo. Aliquam suscipit sed purus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis ut ligula leo aliquam suscipit. - EN