• 24/11/2022

Izložbe “TERRA – SKULPTURE” u Valjevu

Centar za likovnu i primenjenu umetnost “Terra” imao je tu čast da sinoć u okviru izložbe “TERRA – SKULPTURE” predstavi valjevskoj publici kao i svojim kolegama jedan mali deo bogate kolekcije skulptura u terakoti galerijskog formata.

Zahvaljujući sporazumu o dugoročnoj saradnji sa Internacionalnim umetničkim studijom “Radovan Trnavac Mića” iz Valjeva od ove kalendarske godine započeće se razmena umetničkih produkcija nastalih u okviru godišnjih programskih aktivnosti naših ustanova.

Ove saradnje su veoma važne jer doprinose prezentaciji i promocija savremene likovne umetnosti kao i internacionalnih kolekcija koje naše ustanove baštine.

U planu je da se u budućnosti kroz različite projekte široj javnosti predstave internacionalni likovni umetnici iz celog sveta te da se kroz njihov rad prate tendencije na aktuelnoj likovnoj sceni.

Internacionalni umetnički studio “Radovan Trnavac Mića”, zahvaljujući mudrim ljudima grada Valjeva, smešten je u zgradu starog pijačnog kantara, koja po svom arhitektonskom rešenju ima obeležja srpske arhitekture sa kraja 19. veka. Studio je do sada ugostio preko 350 značajnih umetnika iz brojnih zemalja sa šest kontinenata, koji su Galeriji ostavili na poklon 243 umetnička dela.

Elektronska verzija kataloga:

 

23. novembar 2022. godine

Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra