• 13/04/2024

DIM TIM – prateći program izložbe KOD / predavanje i umetnička intervencija u prostoru

“Važno je da kažemo da od početka čovek želi da se izrazi, da ruka, oko i mozak postanu jedinstvo i da ostane neki trag!”

DIM TIM

U subotu 13. aprila u Salonu muzeja Terra , umetnička kolaborativna grupa DIM TIM iz Beograda je u sklopu pratećeg programa svoje autorske izložbe KOD / CODE , zainteresovanoj javnosti  je upriličila stručno multimedijalno predavanje na temu istorije zidnog slikarstva.

“Kroz vreme, murali su menjali svoj oblik, nekada su bili bliži onome što nazivamo savremenim životom – politici, sportu… ali postoje i čitave grupacije koje kroz murale izražavaju svoje stavove.” – Milenko Vasić, DIM Tim

Murali DIM TIM-a se nalaze širom sveta od Srbije, preko Švajcarske do Vijetnama, uglavnom su birani za prostore u kojima se grupa trudi da probudi pažnju ljudi na duži rok i tražeći od njih da razmišljaju, uključe svoje senzore i pronađu sebe.

U nastavku aktivnosti, DIM TIM su izveli umetničku intervanciju u prostru u okruženju Muzeja Terra. Mural „DIM Tim kolaboracijske grupe“ u Kikindi je anagramski i ima asocijacije na kasarnu i na „Teru“. Obuhvatio je čitavu stražaru, a pored samih umetnika učešće u intervanciji imali su i prisutni posetioci muzeja. Tako je izuzetna, svetski priznata i uvažavana umetnost Vasića, ostavla svoj pečat tamo gde joj je i mesto i čemu su se vratili – u Centru za lepu i primenjenu umetnost „Tera“.

 

Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra