• 15/05/2021/

  • Foto Galerija - Noć Muzeja 2021.

TERRA MUZEJ – Noć muzeja 2021.

 

Evropska noć muzeja 2021 u muzeju Terra 2021 godine je okupila oko 150 zainteresovanih građana koji su mogli da isprate ili učestvuju u nekim od sledećih aktivnosti:

“Topanje” 

Radionica, takmičenje i proglašenje pobednika sa prigodnim nagradama. Topanje je tradicionalna severno banatska igra sa glinom kao primarnim materijalom.

Vajarska radionica

Vajarska radionica za decu i odrasle, osnovi vajanja u glini uz stručnu asistenciju vajara iz okruženja CLPU ,,TERRA“.

,,Vanzemljaci u muzeju – 60 minuta“

Ad hoc realizacija subverzivne umetničke prakse i Pop Up Art Expo radova nastalih za 60 minuta. Umetnička grupa ,,Vanzemljaci“ je šarolika, inkluzivna grupacija koja veliča umetnost u životu i život u umetnosti, ma šta to značilo.

Stručno vođenje: ,,4 decenije, 4 skulpture / Random Sellection“

Kustoskinja muzeja ,,TERRA“, Verica Nemet predstaviće, kroz stručno vođenje, lični izbor 4 skulpture iz 4 decenije trajanja simpozijuma ,,TERRA“.

Otvaranje izložbe: “From Noise to Sound

Otvaranje izložbe u salonu muzeja ,,TERRA“ i muzički performans Nikole Macure, novosadskog vajara, docenta na akademiji umetnosti u Novom Sadu na Katedri za vajarstvo, učesnik simpozijuma TERRA 2018 godine.

,,U umetnikovim rukama, snagom etike – ali i uma, ratni poklič u vidu minobacača, šlemova, kalašnjikova, šaržera, čuture pretvorio se u perkusije, violončelo, trubu, odnosno muziku“.

Jazz koncert – La La Jazz

Kikindski džez duet koji povremeno izlazi iz lokalnih, a opet ostaje u severnobanatskim okvirima. Osnovu sastava čine Vladimir Vukša – bas gitara i Aleksandar Lipovan – gitara. Repertoar benda su autorske kompozicije i džez standardi.

https://youtu.be/G6bxO_-Q2Jg

https://fb.watch/5B2ZBQPGlJ/

https://fb.watch/5B0tCzpFIg/

 

Foto galerija - Noć muzeja 2021

Muzej Terra




Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra