Chung Bowon

Južna Koreja

Biografija

Chung Bowon

Chung Bovon je diplomirao likovnu umetnost na Nacionalnom univerzitetu u Seulu i magistrirao likovnu umetnost na postdiplomskim studijama. Preselila se 1973. u Pariz, diplomirala je skulpturu na ‘l’Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs’, u Parizu, i studirala arhitekturu na ‘l’Ecole Nationale Superieure des Beauk-Arts.

Izabrana je na konkurs, za Spomenik u čast dolaska Svetog olimpijskog plamena na Olimpijske igre u Seulu ’88. Od tada je izabrana na velika takmičenja kao što su 50. godišnjica spomenika Narodne skupštine, Samsungova skulptura 30. godišnjice, LG-Art centar, Samsung Electronics OnIang… itd.

Kontinuirano je istraživala veze između njena dva polja studija, skulpture i arhitekture.

“Moj rad je više koncentrisan na korelaciju između zapremine i druge zapremine ili okolnog okruženja, a ne na stvaranje jednostavne strukture sa jednim volumenom. Mislim da je napetost između različitih objekata ili čak vazdušnih struja i zvučnih talasa koji se okreću oko njih. su deo mog radnog okruženja Posebno, budući da će delo biti postavljeno u javnom prostoru znači da se radi o složenom radu koji zahteva od mene da uzmem u obzir ljude koji dolaze u kontakt sa ovim radom, okruženje, pa čak i njihovo kretanje. Osnova za moje skulpture ili rad u avionu, a VR rad olakšava improvizaciono prostorno izražavanje i razumevanje zapremine.”

/* Moj rad je više koncentrisan na korelaciju između zapremine i drugog volumena ili okolnog okruženja, a ne na stvaranje jednostavne strukture sa jednim volumenom */

Foto galerija

Jul 1989
Foto galerija


Chung Bowon

Južna Koreja

Pročitaj Više

Diana Soorlikian

SAD

Pročitaj Više

Mladen Marinkov

Srbija

Pročitaj Više

Silvija Rodrigez

Argentina

Pročitaj Više

Mrđan Bajić

Srbija

Pročitaj Više

Đorđije Crnčević

Srbija

Pročitaj Više

Franc Purg

Slovenija

Pročitaj Više

Antonio di Tommaso

Italija

Pročitaj Više


Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra