Sanja Radusin Smiljanić

Srbija

Biografija

Sanja Radusin – Srbija

Rođena 1989. u Novom Sadu. 2017. završava Osnovne studije vajarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Tomislava Todorovića. 2018. Postaje član SULUV-a. 2019. Završava Master studije vajarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kod profesora Mirjane Blagojev. 2020. Upisuje Specijalističke studije -Skulptura u terakoti na istoj akademiji. 2019/20. Radila je kao saradnik u nastavi na katedri za vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Izlagala je na četiri samostalne i na brojnim kolektivnim izložbama, učestvovala u nekoliko kolonija i radionica. Dobitnica je dve nagrade, 2017. Nagrada umetničke livnice Stanišić, kao i godišnje nagrade departmana likovnih umetnosti za najuspešniji umetnički rad iz umetničke discipline vajanje.

Polazište u njenom radu je priroda i promene koje se dešavaju u njoj. Njeno umetničko istraživanje vezano je za pronalaženje veze između skulptorske forme i prirode. Istražujući specifičnosti podneblja Vojvodine, Kikinde u kojoj živi i stvara. Kroz efemerne radove u prirodi dolazi do realizacije umetničke instalacije u galerijskom prostoru u kojoj dominira terakota kao materijal.

Sanja Radusin
Salon Muzeja Terra - umetnici


Vojislav Pavlović

Srbija

Pročitaj Više

Petar Sibinović

Srbija

Pročitaj Više

Andreja Petraković

Srbija

Pročitaj Više

Tatjana Dimitrijević

Srbija

Pročitaj Više


Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra