• 23/01/2020/

  • Galerija

Otvaranje prve grupne izložbe članova Foto kluba Terra

Izvor: RTV (Lidija Vučković)
Prva grupna izložba članova Foto kluba “Terra” u Kikindi

U kikindskoj Galeriji “Terra” otvorena je prva grupna izložba članova Foto kluba “Terra”. Bio je ovo povod da se na jednom mestu nađu radovi kako fotografa profesionalaca, tako i onih koji sebe smatraju amaterima, ali koji vole fotografiju i žele više da je istražuju. Prva izložba ujedno je predstavljala i osnivačku skupštinu Foto kluba, koji će, kako je najavljeno, u narednom periodu organizovati različite aktivnosti za sve ljubitelje fotografije.

Članovi novoosnovanog Foto kluba “Terra” u Kikindi različitih su generacija i interesovanja. Ono što ih spaja je ljubav prema fotografiji. Za profesionalne autore, poput Branislave Brandić i Vladimira Petrovića ovo je, kako kažu, jedan od najlepših događaja u karijeri.

RTV (Aleksandar Kurbalija)

Branislava Brandić, fotografkinja iz Kikinde ističe:

“Mislim da je ovo jedna lepa prilika da se svi mi kao članovi kluba bolje upoznamo, da razmenimo iskustva i da podelimo stečeno znanje, kao i da lokalnoj zajednici predstavimo nešto, da malo poboljšamo kulturni sadržaj u Kikindi i da se možda stvori neka nova generacija kreativaca.”

“Ja se nadam da ćemo privući mlade ljude da se bave fotografijom. Ne moraju da budu profesionalci, niti da imaju neku ozbiljnu opremu. Svi smo krenuli od nekih skromnijih stvari. Ko se zaineteresuje, vremenom će nabaviti nešto dobro, novo i kvalitetno”, kaže Vladimir Petrović, fotograf iz Kikinde.

Foto klub “Terra” otvorio je vrata i onima koji se bave nekim drugačijim zanimanjem, ali žele uče o fotografiji. Tako je poljoprivrednik Milorad Šibul postao jedan od članova i spojio naizgled različite afinitete.

Milorad Šibul, poljoprivrednik i fotograf-amater napominje:

“Ove fotografije su neki banatski, poljoprivredni motivi, koje ja susrećem svakodnevno kroz odlazak u atar. Imam puno ovakvih fotografija u svojoj kolekciji. NJih sam izabrao, poslao i one su izložene.”

Za Centar za likovnu i primenjenu umetnost “Terra” ovo je novi vid podrške stvaralaštvu, ali i ponuda malo drugačijeg sadržaja Kikinđanima, kaže Igor Granić iz “Terre”.

“To je nešto što je na neki način falilo ovom gradu dugo. Postoje razni klubovi. Klub je skupina ljudi koji su organizovani oko nekog zajedničkog cilja, a cilj je ovde da se zarobi magija trenutka, što je fotografija”, kaže Igor Grandić, CLPU “Terra”.

Foto klub “Terra” trenutno broji 25 članova. U planu im je da u narednom periodu, kroz izložbe i radionice, popularišu ovaj vid umetničkog stvaralaštva

Photo Gallery




News - Archive


DIM TIM – prateći program izložbe CODE / predavanje i umetnička intervencija u prostoru

Pročitaj Više

Koštana Banović – Crtanje niti

U sredu, 10. aprila u Galeriji Terra otvorena je multimedijalna izložba “Crtanje niti” ...

Pročitaj Više

“Repeticija – prinicipi komponovanja”

Kreativna radionica “Repeticija – principi komponovanja” koja će je održana u su...

Pročitaj Više

Odabrani učesnici 43. Internacionalnog simpozijuma skulpture u terakoti Terra

Selekcioni odbor CLPU Terra u sasttavu: Suzana Vuksanović, Srbija (Mr. Sc. muzejska savetnica,  Zb...

Pročitaj Više


Kontaktirajte nas

Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra